14:30

Ulricehamns IFK Svart

Referat: Kinna IF Röd - Ulricehamns IFK Svart

Dax att ta upp seriespelet igen och detta mot ett Ulricehamn som vi förra säsongen hade det väldigt jobbigt mot. Dagen till ära fick vi vandra upp på A-planen för denna match, något som var lite häftigt för killarna att spela med den stora läktaren i bakgrunden.

Nytt för i år är att målvakten inte får ta upp bollen med händerna vid hemåtpass, något som vi håller på att "traggla" in hos grabbarna, samtidigt har vi målvakter som är bekväma med fötterna vilket självklart är en trygghet för killarna. Dessutom spelar vi iår 3 x 20 minuter.

Vi inledde denna match lite passivt och utnyttjade inte ytorna som vi vill, det blev väldigt trångt i mitten av plan, detta är något vi pratar med killarna om vid sidan och i första paus och i de bägge sista periderna är det en markant skillnad i positioner och spelbreddning. Ulricehamn kämpade på och höll jämna steg i 2 perioder, men i sista kom vår ork tillrätta medans gästerna gick på knäna och målen trillade in med jämn takt för oss till en stabil seger. Passningsspelet höll hög klass matchen igenom och likaså grabbarnas inställning och uppträdande.

Lärdomen vi tar med oss från denna match är att vi måste hålla vår bredd. Samt att vi är väldigt vältränade och orkar matchen ut.